keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Kunnioitettava koiran virka ei ole mikään turhan koiran koiranvirka

Hyvää Opaskoirapäivää! Suomessa opaskoirat ovat olleet jo 70 vuotta apuna näkövammaisille. Talvisodassa sokeutuneille alettiin kouluttaa opakoiria vuonna 1940.

Viisi vuotta opaskoiran työskentelyä läheltä seuranneena voin ilokseni kertoa, että opaskoirakon yhteistoiminta on todella hienoa katsottavaa. Opaskoiralla on oma rauhoittava vaikutuksensa myös opaskoiran käyttäjän vaimoon, koska opaskoira on näkövammaisen turvana keväisten katu- ja rakennustyömaiden viidakoissa. Opaskoira tuntee tutut reitit ja kuljettaa isäntänsä tai emäntänsä varmasti kotiin.

En tiedä mitään muuta ammattia, tai työtä, jossa työntekijän nukkuminen ja peräti äänekäs kuorsaaminen synnyttää kanssaihmisissä pelkästään hyväksyvää hymyä ja ihailua. Kun on aikansa nukuttu, ollaan taas keskittyneesti opastustyössä ja silloin jostakin saattaa kuulua "Katsokaa kuinka iloisesti koira menee!"

2 kommenttia:

saila kirjoitti...

Hyvää opaskoiranpäivää Nopalle! Tärkeää työtä teette!
Vuhkaisut lähettää Mosca ja hoitokoira Taavi

Elina kirjoitti...

Nopalle oikein rapsutusrikasta opaskoirapäivää! Ei voi kuin ihaillen aina seurailla opaskoirien menoa, ihmisen parhaita ystäviä :) Kovasti myös ihailen niitä, jotka opaskoiria osaavat kouluttaa!