tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ei mikään yhden illan juttu eikä yhden kesänkään!

Tätä kirjoittaessa on tiistai ja kuuntelen radiosta kansanmusiikki-iltaa. Lauantaina olin Karin kanssa taas Kaustisen festivaaleilla, josta on tullutkin melkein jokavuotinen kesäperinteemme. Kesä ei tunnu enää kesältä, jos ei Kaustiselle pääse kansanmusiikkia kuuntelemaan ja muikkuja syömään.

Tänä kesänä Karilla, jolla on äänite tekeillä, oli siellä kaksi pientä keikkaa. Toinen oli lastenteltassa ja toinen soittosalissa. Minä olin jonkinlainen "roudari" tai, niin kuin pääsylipussani luki, huoltaja. Karin esiintymiset menivät hyvin, vaikka yleisö tuntuikin aluksi olevan aika ujoa, eikä vuorovaikutusta Karin ja yleisön välille aluksi lastenteltassa alkanut muodostua. Soittosalin keikallaan kantaesityksenä laulunsa Soittosalin Vuokko, joka on tehty soittosalin juontajalle Vuokko Kivisaarelle. Tuo laulu olikin sitten todellinen menestys. Koko soittosalin yleisö antoi Karille raikuvat ablodit ja Vuokolla oli tippa silmässä, mutta niin oli kyllä minullakin. Myöhemmin kuulin, ettei kukaan ollut tätä ennen tehnyt Vuokolle, joka on juontanut soittosalin tilaisuuksia vuodesta 1968, laulua. Vuokko Kivisaari olisi ansainnut useammankin laulun. Koska paitsi että hän on osa soittosalin tunnelmaa, hän on joka vuosi vastannut myös soittosalin koristelusta.

Karin esiintymisiä lukuun ottamatta etukäteen tekemämme kuuntelusuunnitelmat eivät toteutuneet, mutta kuten Karille sanoin, pitää Kaustiselle mennä avoimin mielin ja valmiina muuttamaan suunnitelmia. Normaalisti minä otan tehdyt suunnitelmat melko orjallisesti, mutta nyt ei harmittanut, että Heikki Salo ja Samuli Putro jäivät näkemättä.

Nyt pitää alkaa jo säästää rahaa ensi vuoden Kaustiselle.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi, Tiina! Nuo Kaustisen kansanmusiikkijuhlat ovat kyllä kokemisen arvoiset. Itse en ole vielä paikan päälle päässyt, vaikka mieli onkin usein tehnyt. Tuo Vuokolle tehty laulu oli varmasti menestys! Hienoa, että joku on niin ajattelevainen ja tekee monta iloista sydäntä kuuntelijoille. Lastenteltta on haastava, jos lapsille meinaan esiintyy, koska ei voi koskaan tietää, että minkälaista yleisö sattuu olemaan... onko ne juuri vastaanottavalla päällä vai ujoja vai mitä... Mutta hienoa, että siellä olitte! JA ens vuonna sitten taas uudella innolla!

Johanna kirjoitti...

Hienoa, että pääsitte! Karin laulut ovat kyllä hyvänmielen lauluja jo itsestään, saati sitten, että tuollainen tapahtuman kantava henkilö saa oman laulunsa. Olisin itkenyt varmasti minäkin kun pelkkä tämä ajatus saa kyyneleet silmiin!!