tiistai 5. elokuuta 2008

Himpun verran urheilupolitiikkaa

Siellä on Pekingissä kohta alkamassa jotkut vuohijuhlat eli urheilukilpailut. Eipä silti kyllä minäkin taas parkkeeraan pyörätuolini tiiviisti television ääreen ja toljotan tiiviisti kaiken, mikä vähänkin ihmisten aikaan tulee. En siis ole mitenkään urheiluvastainen päinvastoin. Kuuntelin radiosta sekä rallit että Kuninkuusravit. Kuninkuusraveja olisin halunnut mennä katsomaankin, kun ainavalpas-blogissa on niin ihania hevosia, mutta äärimmäisen kiusallinen terveysongelma sotki kuitenkin suunnitelmat.

Suomesta Pekingin olympialaisiin lähtee edustava valtiojohtoinen penkkiurheilijajoukkue Tasavallan Presidentin ja pääministerin johdolla. He menevät siis seuraamaan "ehjien" kisoja.

Sitä minä mietin, meneekö kukaan valtiovallan edustaja kannustamaan suomalaisia paralympiaurheilijoita Pekingissä 6.-17. syyskuuta pidettäviin paralympialaisiin. Mitalimahdollisuudet ovat paralympialaisissa esimerkiksi Leo-Pekka Tähden, Markku Niinimäen, Minna Leinosen sekä monen muun urheilijan ansiosta jopa merkittävästi paremmat kuin olympialaisissa. Tietääkseni kenelläkään Suomen olympiajoukkueen urheilijalla ei ole taskussaan voimassaolevaa maailmanennätystä. Paralympiaurheilijoista Markku Niinimäellä on keihäänheiton maailmanennätys 28,87 m, josta lakiton kunnioitukseni. Näiden tulosten valossa ainakin urheiluasioista vastaavan ministerin eli Stefan Wallinin olisi varsin sopivaa ja suorastaan somaa olla paikalla.

-------------------------------------------------------------------------------------

Amppelimansikkamme kokonaissato oli 10 marjaa, jotka maistuivat aivan samalta kuin metsämansikat lapsena mökkisaunan rappusen vierestä. Vähän siis, mutta hyvää. Olisiko amppelimansikka jokin samanlainen lajike?

Ei kommentteja: