perjantai 22. elokuuta 2008

Muutoksia blogissa ja muuta blogiajattelua

Muutin blogini ulkoasua. Kommentoikaa, mikä uudistuksessa on hyvää, mikä huonoa. Olisin halunnut tänne myös kävijälaskurin, mutta en löytänyt sellaista tuolta sivuelementtien joukosta. Luultavasti poistan tuon toisen blogini, kun ei sinne tule niin hirveän paljon kirjoitettua. Harrastuksena sukututkimuspuuhastelu on muiden harrastusteni rinnalla kuitenkin saman arvoinen. En tiedä, ilmoittaudunko kansalaisopiston sukututkimuskurssille.

Sitä olen pienessä mielessäni miettinyt, että internetin käyttöön ja blogin kirjoittamiseen voisi opastaa kuntoutusjaksoilla. Sisältyväthän joihinkin laitoskuntoutusmuotoihin kuntoutuspäiväkirjat, ja kuntoutuskeskuksissa on jo nettiyhteydet kuntoutujia varten. Joten olosuhteet blogikirjoittaisen ohjaukseen ovat jo valmiina ja se voitaisiin ottaa osaksi toimintaterapiaan siihen hirveän tärkeän krakleerauksen ja T-paitojen maalaamisen rinnalle. ;) Minun mielestäni blogit kannustavat viestintään ja haastavat ottamaan omaa tilaa ja vastuuta yhteiskunnassa. Onhan blogi minulle myös opiskelun työväline.

Omalla tietokoneella voi vaikuttaa, kun aina joku lukee jotakin blogia. Toisaalta voihan se linnun laulamaan opettaminen olla vaarallistakin, kun joku voi blogissaan kritisoida kuntoutusta tai sosiaalipalveluja. Eihän suomalaisessa yhteiskunnassa ole kansalaisten vaientamista?

Ei kommentteja: