maanantai 23. kesäkuuta 2008

Jos lehmällä olisi pyörät, se olisi maitoauto

Eve, tuo hallitsijakollegani ylioppilaskunta-ajoilta, otti ja kommentoi edellistä blogikirjoitustani. Kiitos.

Hyvin olevien asioiden listaan voisi siis lisätä osoitetun arvostuksen silloin joskus ja nyt. On hienoa, jos/kun saa jätettyä hyvän muistijäljen tai edes hailakan aavistuksen siitä, että jostakin teosta olisi tai olisi ollut jollekin jotakin apua.

Kunnallisvaalit, jotka tarjoavat oivan mahdollisuuden politikointiin, ovat tulossa. Käytän siis tilaisuutta hyväkseni. Minuakin on taas kysytty, ja julkinen yhteisten asioiden hoitaminen, jota siis myös politiikaksi kutsutaan, olisi kai se tehokkain vaihtoehto. Politiikka vaan edellyttää paitsi omilla housuilla ja omin persuuksin tuleen istumista myös RAHAA, eikä minulla sitä ole. Sitäpaitsi kolmissa kunnallisvaaleissa olen ollut ehdokkaana tulematta koskaan valituksi, ja kun se äänimääränikin on aina laskenut, niin en taida olla edes hyvä ehdokas. Kuitenkin siis olisi tiettyä velvollisuutta. Lainaanhan minä tässä kirjoituksessa rakasta isääni, jota kunnioitan enemmän kuin ketään.

Mitä sitten toivon uuden Jyväskylän kunnanvaltuustossa ajettavan ja mitä itse ajaisin, jos olisin ehdokkaana vaaleissa ja tulisin valituksi?

* Tahdon tiedotuksen kuntalaisia koskevista asioista avoimemmaksi ja ajankohtaisemmaksi.
* Tahdon, että kaikki seniorit, lapsiperheet ja vammaiset saavat tarvitessaan tarvitsemaansa apua, koska hoivan alimitoittaminen on minun mielestäni melkein rikollista.
* Tahdon, että uudessa kunnassa noudatetaan vammaispalvelulakia, eikä tehdä lainvastaisia kunnan omia soveltamisohjeita.
* Tahdon esteettömän Jyväskylän
* Tahdon kunnan tekevän yhteistyötä yritysten kanssa esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tuottamisessa. Voisiko yliopisto rahoittaa konserttitaloa tai jäähallia? Yhteistyö yritysten kanssa koskisi myös erityisliikuntaa.
* Tahdon, että koulujen ilmanlaatua parannetaan.

No, minä en ole ehdokkaana kunnallisvaaleissa. Jos lehmällä olisi pyörät, se olisi maitoauto (tai sitten se liikkuisi pyörätuolilla. :))

2 kommenttia:

Eve kirjoitti...

Muistijälki on vahva, JYY-vuoden aikana opin näkemään monta asiaa, jotka voisi tehdä kampuksella /kaupungissa / omassa elämässä toisin esteettömyyden turvaamiseksi. Edelleenkin tulee katsottua esim. uusiin saunatiloihin mennessä, onko sinne pääsyä myös sähkärillä. Ja se varmasti oli myös tarkoituksenasi - asenteiden muuttaminen. Hyvää työtä teit.

Ei kukaan voi olla kaikkien alojen asiantuntija. Joku tietää Asiasta enemmän kuin Toisesta. Toivottavasti mietit vielä, josko lähtisit kuitenkin ehdokkaaksi.

Tiina-Liisa kirjoitti...

Vammaisuushan on edelleen palveluammatti. :) Joten vapaasti saat kysyä kaikkea. Jos en tiedä, otan selvää.